Sèsam: propietats i beneficis d’una súper llavor

Vols conèixer les PROPIETATS i BENEFICIS de les LLAVORS DE SÈSAM? Descobreix com, malgrat la seva petita grandària, estan plenes de beneficis per a tu.

Sabies que les llavors poden ser grans aliades d’una alimentació saludable?

Les llavors de sèsam es consumeixen comunament a Àsia, i també en els països occidentals com a part d’una pasta anomenada tahini.

Segur que les has vist en els pans d’hamburgueses o en barres de cereals. N’hi ha blanques, marrons clares i negres.

  • Plenes de nutrients

En 100 grams de llavors de sèsam pots trobaràs aproximadament:

❱ 573 calories;
❱ 17,73 g de proteïnes;
❱ 49,67 g de greixos;
❱ 23,45 g d’hidrats de carboni;
❱ 11,8 g de fibra.

És clar que menjar 100 grams de llavors de sèsam és una tasca realment difícil, però si tens en compte que una cullera de 30 grams aporta 1/3 de tots aquests nutrients, t’adonaràs del que poderoses que poden ser.

 

  • Font de calci

Encara que molts creuen que el calci és important només per a la salut dels ossos, és important destacar que el teu cos l’utilitza en el funcionament del sistema nerviós, els músculs i en el cor.

És a dir, el teu cos necessita calci per a nombroses funcions, que van des de la construcció i el manteniment d’ossos i dents, fins a la coagulació de la sang, la transmissió dels impulsos nerviosos, i la regulació del ritme del cor.

Les llavors de sèsam són un dels aliments que més calci aporten: 100 grams de llavors aporten 975 mg de calci, el que constituiria un elevat percentatge dels valors diaris requerits d’aquest mineral (entre 1000 / 1500 mg). Un complement perfecte per la teva alimentació.

 

  • Font de coure

El coure participa en la formació de l’hemoglobina, i és fonamental per al desenvolupament i manteniment d’ossos, tendons, teixit connectiu i el sistema vascular.

Conegut pel seu ús en la reducció del dolor i inflamació de l’artritis, el coure juga un paper important en l’activitat de lisil-oxidasa, un enzim necessària per a l’entrecreuament del col·lagen i l’elastina, substàncies bàsiques que proporcionen l’estructura, resistència i elasticitat en els vasos sanguinis, ossos i articulacions.

  • Font de magnesi

El magnesi és vital per a la contracció i relaxació dels músculs i també ajuda en el transport d’energia a través del cos.

Així mateix, col·labora en el manteniment de la funció nerviosa, mantenir els ossos forts i el sistema immunològic saludable i mantenir una pressió arterial normal.

La quantitat diària recomanada per a la població general és d’un mínim de 300 a 350 mg per a les dones i de 400 a 450 mg per als homes: el dèficit de magnesi és un gran problema per a la teva salut.

Les llavors de sèsam són una excel·lent font de magnesi, ja que 100 grams aporten 350 mg d’aquest important mineral.

 

  • Font de greixos de qualitat

Com pots comprovar al primer punt de l’article, la quantitat de greixos que aporten les llavors de sèsam és sorprenentment elevada.

En menjar només 100 grams de llavors de sèsam, consumeixes gairebé 50 grams d’àcids grassos: quasi la meitat del seu pes és greix. A més, aporten greixos d’una excel·lent qualitat; ja que són riques en àcids grassos omega 6 i una menor proporció d’omega 3.

 

  • Són molt versàtils

Poden ser incorporades a amanides, iogurts, pastes, arrossos o per preparar exquisides receptes.