Per què fan mal les articulacions amb el fred?

El fred té un fort impacte sobre el nostre organisme: augmenta el desgast calòric per mantenir la temperatura corporal, així com la tensió a nivell muscular al contractar-se més.

De fet, degut a aquest últim motiu, les articulacions també es tornen més rígides, ja que els tendons i la resta de fibres musculars es contrauen més que habitualment. Això provoca una pressió molt forta a les articulacions, que en molts casos acaba provocant dolor. Aquest factor s’accentua en aquelles zones en que s’hagi patit algun tipus de fractura, ja sigui articular o òssia.

Així doncs, el dolor es deu a la dificultat del cos per entrar en calor i que, en conseqüència, a les articulacions els costa posar-se en marxa de forma correcta. Per aquest motiu, et recomanem que durant els mesos de més fred escalfis molt bé les articulacions abans de fer esport, sobretot si has sofert alguna lesió amb anterioritat perquè sinó s’agreujarà el dolor a l’hora de fer el moviment.

En definitiva, recorda d’abrigar-te i escalfar bé per evitar tindre tant mal a les articulacions, així ajudes al teu cos a que la rigidesa muscular no les afecti ni les deteriori a poc a poc.