Per què el cervell ens fa engreixar?

Segons un estudi dut a terme a la Universitat de Califòrnia San Francisco i del Centre Mèdic de la Universitat de Washington, les cèl·lules immunes del cervell són les culpables de fer-nos guanyar pes quan es troben davant d’una dieta alta en greixos. Aquestes disparen l’impuls de menjar més i, per tant, de guanyar pes.

Durant l’estudi, els investigadors van alimentar a diversos ratolins amb una dieta rica en greixos durant quatre setmanes. Els ratolins van menjar més, van cremar menys calories i van agafar més pes en comparació amb altres que van rebre una dieta més sana i baixa en greixos.
Els investigadors van administrar als ratolins sobrealimentats una medicació, encara experimental, per reduir les cèl·lules immunes del cervell. El resultat va ser que van menjar un 15% menys i van agafar un 20% menys de pes.

En un altre experiment d’aquest estudi, es van utilitzar ratolins genèticament modificats per evitar que es desenvolupessin les cèl·lules immunes del cervell. Van descobrir que aquests ratolins van menjar un 15% menys i van agafar un 40% menys de pes, seguint la dieta alta en greixos.

Tots aquests experiments suggereixen, expliquen els científics, que el cervell és el responsable que els ratolins mengessin més i agafessin pes.