La cafeïna com a suplement esportiu

Que la cafeïna és una substància utilitzada des de fa segles per mantenir-nos més desperts i atents no és un secret per a ningú. En el que no solem pensar és en que es pot utilitzar per millorar els entrenaments i el rendiment, ja que té un efecte excitant del sistema nerviós que fa que ens mantinguem alerta i siguem capaços de rendir de forma més efectiva.

Beneficis que ens ofereix la cafeïna:

Efecte estimulant: la cafeïna actua millorant l’activitat de les cèl·lules nervioses i la seva eficàcia. Això fa que disminueixi la sensació de somnolència i augmenti la concentració. Pel que fa a l’activitat esportiva, pot representar un bon aliat per aconseguir millors objectius.

Efecte directe sobre els músculs: és una substància fàcilment i ràpidament assimilable per l’organisme. Així que es produeixi un efecte excitant en les contraccions musculars que acaba per millorar el rendiment dels mateixos. El seu efecte s’aprecia més en rutines d’alta intensitat i activitats que duren més temps del que és habitual.

Disminueix la fatiga: l’activació muscular es deu a l’acceleració del torrent sanguini i amb això a una millor nutrició muscular en el que a energia es refereix. D’aquí prové l’efecte anti-fatiga de la cafeïna, que ens ajudarà a millorar el rendiment esportiu.

Malgrat tot el que t’hem explicat, tingues en compte que l’efecte de la cafeïna en l’organisme dependrà molt de cada persona i del tipus d’exercici que es dugui a terme. Per això sempre és recomanable consultar a un metge o especialista abans d’utilitzar aquest suplement.

A més, la cafeïna pot generar efectes negatius com generar dependència, sobreexcitació nerviosa, alteracions digestives i risc de deshidratació.