La importància de les proteïnes per practicar esport

Les proteïnes són fonamentals per formar i regenerar els músculs. Així doncs, no només ajuden a augmentar la massa muscular, sinó també a conservar-la.
En aquest sentit, cal tenir en compte que quan es practica una activitat física les proteïnes poden disminuir a causa de l’augment de l’esforç muscular.
No obstant això, cal vigilar perquè un excés de proteïnes tampoc és recomanable i pot comportar problemes renals, augment de malalties cardiovasculars, hipertensió i fragilitat òssia.

Nosaltres et recomanem que després de fer exercici físic intens, especialment de força, consumeixis proteïna per facilitar el creixement muscular i la recuperació i reparació dels músculs.
Per això et deixem amb una llista d’aliments que aporten proteïnes completes i que són ideals per consumir després de fer esport: llenties combinades amb algun tipus de cereal, carn, peix, ou, llet, soja, cigrons, mongetes, fajol, quinoa, pistatxos i llavors (de lli, gira-sol o xia).

Quan la dieta no cobreix les necessitats proteiques del cos o en necessites més degut a la pràctica d’esport intens, pots optar per prendre proteïnes en pols. D’aquestes també n’hi ha de vegetals, fetes a base de diversos productes com: soja, pèsols, arròs, llavors de gira-sol, llavors de xia, llavors de carabassa…