Entrenaments recomanats si treballes assegut

Tot i que el nostre cos està dissenyat per moure, cada vegada passem més temps asseguts: a casa, al transport públic, a la feina… Per això, avui et proposem que facis un tipus d’entrenament dedicat a ser més funcionals i prevenir possibles lesions.

Les persones que passen molt de temps assegudes solen mantenir durant molt de temps una postura que es caracteritza per tindre les espatlles cap endavant, el pit enfonsat i el cap baix, fet que pot donar lloc a dolors d’esquena i de cap.

Quan tenim aquesta postura hi ha grups musculars que s’escurcen i elonguen. Gràcies a l’entrenament els podem enfortir per evitar desequilibris:

Moviment escapular i retracció escapular: per mantenir una posició correcta, intenta ajuntar les espatlles. Dempeus, col·loca un pal d’escombra, per exemple, al centre de l’esquena (seguint la columna vertebral) i intentar ajuntar els omòplats per tocar-la. Mentre entrenes al gimnàs i fas exercicis com el press de banca o les dominades, intenta mantenir les escàpules cap enrere per protegir l’esquena.

Treball d’estabilització de l’abdomen: el core té gran importància. Practica el bird-dog, que consisteix en posar-se a quatre potes i aixecar alhora el braç dret i la cama esquerra de manera que formem una línia recta i paral·lela amb el terra. Mantingues la postura durant uns segons i repeteix l’exercici amb el braç i cama contraris.

També pots fer altres exercicis com els estiraments de pit i esquena per complementar aquests exercicis. Pregunta als monitors del Bloc, estarem encantats d’aconsellar-te. Això sí, pensa que és fonamental ser conscients de la postura que mantenim al llarg del dia!