Els beneficis de fer esquats

Els esquats són, sense cap mena de dubte, l’entrenament fonamental de la nostra rutina de cames. Per que? Doncs perquè tenen varis beneficis pel nostre cos:

Força: augmenta considerablement pel que fa a la part inferior del cos, ja que és un exercici en que és molt fàcil progressar pel que fa a càrregues. Si es treballa de forma continuada, s’aconsegueix tindre unes cames fortes i potents.

Velocitat: els esquats ajuden a guanyar força i potència a les cames i, d’aquesta manera, aconseguirem ser més ràpids quan correm. Les cames seran capaces de generar més força al trepitjar i, per tant, més potencia en el desplaçament de la camada.

Reduir mal d’esquena: al fer esquats també treballem el core, que ens ajuda a enfortir l’esquena. Així doncs, aquest exercici (juntament amb el de pes mort) pot ser un valuós aliat per reduir i tractar els mals d’esquena.

Equilibri i estabilitat: variants d’aquest exercici (com l’esquat amb una sola cama) compten amb un component que ens ajuda a enfortir aquesta aptitud física. Al treballar el gluti mig, reforcem l’estabilitat i l’equilibri del cos.

Crema greix: incorporar varies repeticions d’aquest moviment a l’entrenament amb pes moderat, no només augmentarà les pulsacions sinó que també potencia l’eliminació de greix. Treballar amb pesos elevats a baixes repeticions també aconseguirà el mateix efecte.

Mobilitat: quan es realitza un treball repetitiu no només es guanya força, massa muscular i core ràpidament, sinó que també representa una tècnica per millorar la mobilitat. Això és molt important sobretot de cara a quan ens fem grans i ens costa més fer activitats quotidianes com aixecar-nos de la cadira. Així que aquest tipus d’exercici ens pot ajudar a augmentar la qualitat de vida i millorar la mobilitat de cara al futur.