El suc exprimit perd propietats?

Beu-te ràpid el suc que sinó pren les vitamines! Quantes vegades hem escoltat aquesta frase?
Segur que alguna vegada t’has preguntat si aquesta frase que segur que passarà a la història és un simple mite o la realitat.

Alguns estudis han estudiat si veritablement hi ha una pèrdua de vitamina C al cap d’una estona d’haver exprimit el suc de taronja. La qüestió és saber de quant temps estem parlant…
La conclusió a la que es va arribar després de l’estudi és que per perdre les propietats vitamíniques hauríem d’exposar el suc a unes condicions tèrmiques extremes, com podrien ser l’elevació de la temperatura ambient fins els 120º perquè els seus nutrients són inestables amb la calor.

Per tant, es va concloure que les quantitats de vitamina C dels sucs de taronja naturals no disminuiran ni es veuran afectades fins al cap d’unes 12 hores d’haver-lo exprimit. Encara que, sí que es menciona que amb el pas del temps, factors com el gust o l’amargor sí que es poden veure afectats.

Per tant, podem estar-nos tranquil·lament sense veure el nostre suc durant 12 hores, ja que les seves vitamines seguiran allà.

Una altra pregunta que ens solem fer quan parlem de sucs és si és millor consumir-la sencera o exprimida. En aquest cas, cal tindre en compte que les propietats de la peça de fruita completa i les dels sucs no són les mateixes.

D’una banda, la quantitat de fibra de la fruita sencera és molt més alta que si l’ingerim en forma de suc. Aquesta diferència pel que fa a la fibra també influeix en l’absorció de sucres, fent que sigui més ràpida en el cas del suc. Per aquets motiu sempre es recomana menjar la peça de fruita sencera que els sucs naturals exprimits.