Consells pels runners a l’estiu

Si ets un amant del running, segurament aquest estiu o durant les vacances, no et podràs passar de sortir a córrer una estona encara que faci molta calor. Així que et deixem amb alguns consells per a evitar errors comuns, que poden ser perjudicials per la teva salut:

  • No vagis massa tapat: millor no surtis a córrer amb malles o samarretes de màniga llarga o tèrmiques. Més enllà de la moda, cal vestir-se de forma adequada per no posar la teva salut en perill. Recorda que sempre és millor passar una mica de fred abans de començar a córrer, que jugar-te-la i passar per una deshidratació enmig del teu entrenament.
  • Escalfa’t: això de pensar “com que només vaig a córrer mitja hora, no cal escalfar”, no és del tot correcte. Sobretot si et passes moltes hores assegut o estirat a la tovallola, sense fer exercici. Comença a moure’t a poc a poc i desperta els teus muscles amb suavitat, mobilitzant les articulacions. A més, si abans de començar a córrer fas un minuts de caminada ràpida, molt millor. D’aquesta manera avises al cos sobre que tens intenció d’augmentar la intensitat de l’entrenament.
  • Protegeix-te del sol: recorda de protegir la pell amb crema solar, així com de portar una gorra i ulleres de sol per a protegir els ulls. Les zones més sensibles quan correm són la nuca, les espatlles, el pit i les orelles. Pots utilitzar crema solar especial per a esportistes, resistent a la suor i de fàcil aplicació.
  • Hidrata’t bé: cal beure abans, durant i després de l’entrenament. A l’estiu és quan es produeix més deshidratació i cops de calor, per tant, beure durant el dia és bàsic pel nostre rendiment. Beu una mica abans de sortir a córrer i escull rutes on sàpigues que hi ha fonts o zones d’aigua potable. Sinó sempre pots optar per portar una motxilla d’hidratació. Quan acabis l’exercici, pensa en rehidratar-te bé una altra vegada. Si has fet un entrenament molt intens, millor opta per begudes amb sals minerals.
  • Menja una mica abans de l’entrenament: quan fa calor solem menjar menys, però seguim necessitant energia en forma de calories. Per tant, mantenir una ingesta de calories adequada és necessari si volem sortir a fer esport.
  • No sobreentrenis per compensar la mala alimentació: que et mengis 2 gelats no significa que hagis de sortir a córrer més estona. Fer més esport pensant que així podem tenir una mala alimentació durant les vacances és un error.