Com i perquè cal fer estiraments abans d’entrenar

El 6 d’abril es celebra el dia mundial de l’esport. Per això, dedicarem aquest post a una part molt important a l’hora d’entrenar: els estiraments.

Els estiraments són gestos que, segons els especialistes no només s’haurien de fer abans o després d’entrenar, sinó que també durant el nostre dia a dia. Sigui a casa o a la feina.

Alguns dels beneficis que ens aportarà estirar els músculs abans de realitzar esport són:

– Millora del fons i la força muscular
– Reduir la sobrecàrrega produïda per l’entrenament
-Ajudar a millorar la mobilitat muscular
-Preveure lesions
-Milloren el flux sanguini
-Ajuden a augmentar el rendiment esportiu en general

Un esportista que no realitzi els estiraments de forma correcta, després de l’entrenament notaria i es veuria perjudicada la seva flexibilitat i podria no recuperar els micro trencaments que es produeixen en els músculs durant l’entrenament.

Com realitzar estiraments de manera correcta

Segons els especialistes, perquè els estiraments compleixin els seus objectius s’ha de produir una tensió en el segment triar, però sense generar dolor. És a dir, si ‘exercici que faràs és córrer, seria convenient estirar els músculs que s’utilitzaran a l’hora de córrer com els bessons, els quàdriceps, la part inferior de les cames, etc.

El temps òptim que s’ha de dedicar abans i després d’entrenar és de 5 a 15 minuts, 30 segons de duració per a cada estirament.

Si no saps quina rutina o quins exercicis són els més adequats, no dubtis en demanar-ho als nostres professionals, ja que ells et guiaran i t’aconsellaran per a poder realitzar el teu esport de la manera més segura i còmoda possible.