BlocFit: coneixes la modalitat de moda? ??‍♂️

El BlocFit és un mètode d’entrenament basat en la realització de moviments funcionals, que varien en cada sessió i s’executen a gran intensitat. Una de les bases de la seva popularitat rau en el fet que no es necessita una forma física prèvia concreta (encara que tot bagatge ajuda) per introduir-se en ell, de manera que els exercicis són adaptables a tots dos sexes i a tot tipus d’edats i constitucions.

Esquat, peses, abdominals, flexions, salts, dominades, posicions forçades, proves de flexibilitat, carreres … El BlocFit és un dels esports més variats i complets del món, en treballar totes les àrees físiques amb els seus moviments integrals. Tant per gaudir-lo com per no fer-se mal, aprendre ràpidament la tècnica dels moviments és molt important, una cosa que en els primers compassos pot costar. No obstant això, amb el temps, la major part dels seus practicants solen enganxar-se a ell, gaudint també dels beneficis que comporta.

 

 

Motivació

El potent dinamisme que té i que el diferencia nítidament d’altres exercicis de gimnàs més clàssics és una de les seves principals senyes d’identitat. Aquest fet, unit al fet que permet als seus usuaris mesurar-se i superar-se en cada sessió, és molt efectiu per mantenir la motivació molt alta, un aspecte clau a l’hora de fer esport.

Metabolisme

El fet que els exercicis es facin amb una sèrie de repeticions amb descansos molt curts o en un període temps determinat afavoreix la pèrdua de greix. Aquesta elevada intensitat en la millora de la capacitat aeròbica ajuda a reduir el pes, però sempre que es practiqui amb regularitat.

Resistència

En fer esport amb aquesta potència la freqüència cardíaca també s’exercita, el que fa que augmenti i millori la resistència cardiovascular. Així mateix, en treballar a nivell muscular d’aquesta manera, s’aconsegueix que els músculs s’acostumin a treballs d’alta intensitat mantinguts en el temps, el que provoca més de dur a terme activitats quotidianes costi molt menys esforç.

Força

Si practiques BlocFit de manera habitual, l’augment del to muscular que experimentaràs serà considerable. L’aixecament de diferents pesos (de major dimensió conforme es va avançant) i altres exercicis similars et permetran enfortir músculs i ossos, el que al seu torn és beneficiós per prevenir l’osteoporosi i la diabetis tipus II, en aquest cas per la millora que causa pel que fa a la sensibilitat a la insulina, amb la consegüent reducció de l’acumulació de greix que això comporta.