Beneficis i perjudicis d’entrenar a l’aire lliure a l’hivern

El fred ja és aquí i ve per quedar-se! El que sembla haver-se anat juntament amb la calor, són les ganes de treure’ns la manteta, aixecar-nos del sofà i sortir al carrer. Ja no parlem, és clar, d’entrenar a l’aire lliure o sortir a córrer. No obstant això, podríem tenir molt bons motius per decidir-nos a entrenar amb fred.

Ets un valent? Entera’t dels beneficis i els perjudicis d’entrenar fora a l’hivern!

 

Beneficis de realitzar exercici amb fred

Una investigació realitzada el 2015 va trobar que no només entrenar, sinó de passar temps en ambients freds podria ajudar a convertir part del greix cel·lular blanc a greix marró. Però no només això, sinó que els investigadors responsables de l’estudi asseguren que això permet que el cos s’aclimati de tal manera que augmenti la despesa d’energia en repòs. Fer exercici també sembla ajudar a augmentar el greix marró, per la qual cosa la combinació d’ambdues podria implicar una major eficàcia.

Altres investigacions han trobat, també beneficis relacionats amb el fet de fer esport en un ambient fred. Per exemple, nedar a l’hivern pot ajudar a reduir la tensió, la fatiga i augmentar el benestar general dels que el practiquen. Aparentment, això es deu al fet que l’aigua freda s’activa el sistema nerviós central.

 

Perjudicis d’entrenar amb fred

No obstant això, no tots són avantatges i abans de posar-nos a entrenar al carrer durant l’hivern o de llançar-nos al mar hi ha una sèrie de coses que hem de tenir en compte i de les que hem d’estar ben informats abans per poder preparar-nos.

Algunes investigacions realitzades al respecte troben que entre els riscos estan la congelació, la hipotèrmia, així com augmentar el risc de patir problemes respiratoris. No obstant això, aquestes mateixes investigacions assenyalen que tots aquests efectes perjudicials poden prevenir amb una bona educació al respecte, preparació i equipació adequada.

En qualsevol cas, especialment si patim d’algun tipus de condició respiratòria o de malalties cardíaques, és recomanable que acudim al nostre metge perquè ens informi de si podem o no fer exercici en un ambient fred. A més, podrà donar-nos pautes per protegir-nos de manera adequada.

 

No hi ha millor espai per gaudir de l’avtivitat física que al Bloc! Descobreix ara totes les possibilitats que tens amb nosaltres!