Alimentació durant l’hivern: consells per a evitar engreixar-se

Durant l’hivern el nostre cos necessita disposar d’una bona alimentació per a proveir-lo d’energia suficient per a combatre el fred i poder seguir entrenant. Sabem però que quan el termòmetre marca temperatures baixes no ve tan de gust aliments refrescants com amanides, fruita o verdures sinó que el nostre cos demana escalfor com ara sopes, pastissos, guisats, etc.

Per això molts experts en nutrició recomanen portar un estil de vida saludable independentment de l’època de l’any i és necessari adquirir hàbits alimentaris que ens ajudin a mantenir-nos saludables de per vida.

Els principals consells que nosaltres us donem són:

Menjar fruita i verdura SEMPRE i durant tot l’any. Les fruites i verdures ens aporten fibra, aigua, minerals i vitamines que són vitals per al nostre organisme. Recomanem utilitzar els aliments de cada estació, per a obtenir beneficis d’un aliment més gossos, nutritiu i alhora econòmic. Per aquesta a la temporada d’hivern et recomanem la pera, el kiwi, poma, o cítrics i com a verdures el bròcoli, espinacs, alls, porro, o bledes.

Idees de plats. Per a cuinar les verdures durant el fred, recomanem utilitzar-les per a fer sopa de verdures, pures o amanides tèbies. Per a la fruita, una bona opció és fer compotes, fruita al forn bé utilitzar-les com a guarnició de plats o postres.

– Has de mantenir l’activitat física. Tot i que sabem que amb el fred costa més sortir de llocs tancats i calentets, l’activitat física és un element clau per a mantenir una vida saludable. La nostra recomanació és fer 30 minuts, mínim, d’exercici cada dia o cinc dies a la setmana.

– Hidrata’t! Durant l’estiu sempre ens acompanya una ampolleta d’aigua per anar-nos hidratant durant els dies més calorosos, però a l’hivern solem deixar-la a casa amagada en algun armari del rebost. Però és de vital importància mantenir una correcta hidratació durant tot l’any. Si beure aigua et costa i ho has de fer molt forçosament, pots combinar-ho amb infusions, sopes, brous o aigua amb gustos.

Si vols començar a portar una vida saludable i no saps per on començar, els nostres professionals t’ajudaran a assolir els teus objectius amb els entrenaments personals que oferim al Bloc. També, a la nostra cafeteria trobaràs batuts i begudes energètiques per a agafar forces abans i després d’entrenar!