Aigua freda després d’entrenar?

Ets dels que se submergeix en aigua freda després de la sessió d’entrenament? Hi ha la creença de que fer-ho redueix la fatiga i el dolor muscular, sent una modalitat de recuperació post-exercici molt utilitzada.
Doncs et sorprendrà saber que estudis recents informen que aquesta no és una bona estratègia si volem augmentar la nostra força i massa muscular.

En l’estudi, es van comparar els efectes de la immersió en aigua freda i la recuperació activa en els canvis en la massa muscular i la força després de 12 setmanes d’entrenament.

Al finalitzar l’estudi, es va veure com la immersió en aigua freda després de l’entrenament de força disminueix els guanys de massa muscular i força a llarg termini. A més, es va comprovar que minva l’activació de proteïnes clau i cèl·lules satèl·lit, que són fonamentals per augmentar la massa muscular.

Per tant, segons aquest estudi caldria que les persones que utilitzen l’entrenament de força reconsiderin la immersió en aigua freda post-entrenament com a estratègia per recuperar-se i millorar.